Najdi akci

 - 

Kalendář akcí

Pražský přehled kulturních pořadů 11/2016

Milí čtenáři, nemohu si pomoci, ale také máte dojem, že jsme se téměř světelnou rychlostí ocitli v podzimních a již neúprosně blížících se zimních dnech? Kam se to řítíme a dá se vše nějak zpomalit, nebo je to jen „v našich hlavách“? Nu, dost bylo otázek, na čase je si odpovědět. Je na každém z nás, jak plynutí času vnímáme a hlavně, jak ho využijeme ku prospěchu sebe i druhých. Následující tipy vám, doufám, jej pomohou kvalitně prožít.

Nejdříve vás pošlu na multižánrový festival Dny Severu, který již po sedmé pořádá Skandinávský dům. Film a literatura severských zemí jsou u nás již všeobecně oblíbené, takže si zde jistě každý najde to své.

Klavírní festival Rudolfa Firkušného nabídne koncerty čtyř špičkových umělců, a proto vás na něj srdečně zvu. Koná se v Rudolfinu od 19. do 26. listopadu.

Nakonec bych vás ráda nasměrovala do Centra současného umění DOX, kde v listopadu probíhá několik zajímavých výstav, mimo jiné v druhé polovině měsíce bude otevřena expozice současné arabské karikatury, která reflektuje život v severní Africe a Blízkém východu. I tam mají lidé smysl pro humor.

Přeji inspirativní zážitky.

Alice Braborcová, odpovědná redaktorka

Doporučujeme

Loading...