Najdi akci

 - 

Kalendář akcí

Pražský přehled kulturních pořadů 03/2018

Milí čtenáři, známá lidová pranostika říká: „Březen, za kamna vlezem“. Zřejmě se to vyplatí i letos, jelikož únorové mrazy kdo ví, kdy poleví... Jestli vás už zimní radovánky omrzely, nabízí se alternativa v podobě bohaté jarní nabídky divadelních a filmových premiér a festivalů, hudebních cyklů, výstav a mnoho dalšího. Ponořte se do nového vydání Přehledu a jistě si vyberete.

Filmoví fanoušci se určitě nemohou dočkat Febiofestu, ale než začne, lze se vypravit třeba na premiéru filmu Tlumočník, ve kterém hlavní roli ztvárnil oscarový režisér a herec Jiří Menzel. Legenda českého filmu v letošním roce oslaví kulaté životní jubileum a snímek bude uveden do kin právě k tomuto výročí.

Na divadelních prknech se můžete těšit na divadelní adaptaci románu Misery od mistra hororu Stephena Kinga. V režii Ondřeje Sokola se představí přední čeští herci Zlata Adamovská a Petr Štěpánek. Hru uvádí scéna Studio DVA a nenechala bych si ujít.

Pokud byste se chtěli naladit jarně, navštivte výstavu v Empírovém skleníku na Pražském hradě, kde se pokocháte nejen krásnými květy, ale i sbírkou gobelínů a tapisérií z hradních uměleckých sbírek. Akce proběhne od 16. do 25. března.

Závěrem bych chtěla upozornit, že z rozhodnutí vedení Národního muzea v Praze bylo prozatím přerušeno zveřejňování informací v našem měsíčníku. Je nám to velmi líto, ale stále doufáme, že spolupráce bude opět obnovena.

Přeji příjemné kulturní zážitky.

Alice Braborcová

Doporučujeme

Loading...