Najdi akci

 - 

Kalendář akcí

Pražský přehled kulturních pořadů 12/2021

Vážení a milí čtenáři,
v posledním měsíci roku můžeme jen suše konstatovat, že boj s neviditelným nepřítelem nekončí. Přesto se kultura nevzdává, stále se plánují divadelní a filmová představení, premiéry, koncerty, výstavy a mnoho dalšího. Bojuje se o každého návštěvníka a daří se to různě. Některé instituce hlásí vyprodáno, někde diváci a návštěvníci chybí. Je to pochopitelné… s Damoklovým mečem nad hlavou. I přes celospolečenskou únavu a někdy i rezignaci na celkovou situaci je tu ale stále naděje, která, jak se říká, umírá poslední. Vzhůru tedy za kulturou, dokáže nás povzbudit a dodat lepší náladu.
V prosinci si můžete zajít na dva nové pořady do Divadla Viola, které připravilo poetické putování se zpěvem koled pod názvem Vánoční hry, inspirované sbírkou Jana Zahradníčka a čtení z Příběhů ze Starého zákona od Ivana Olbrachta. Určitě vás čeká příjemný zážitek.
Každým rokem pořádá Městská část Prahy 8 mimořádný adventní koncert, který by se měl letos konat 15. prosince. Symfonický orchestr Prahy 8 společně se sólisty a pěveckým sborem předvede Českou mši vánoční od Jakuba Jana Ryby. Jste srdečně zváni.
V galerii Chodovské tvrze na Jižním Městě probíhá jedinečná výstava děl malíře Maxe Švabinského, které tvořil během svých letních pobytů na Chodově. Obrazy jsou zčásti zapůjčeny z Muzea Kroměřížska a doplněny díly z dalších období. Museum Kampa na Malé Straně představuje průřez tvorbou experimentálního výtvarníka a básníka Jiřího Koláře, k vidění bude více než 160 koláží, objektů a textilních prací. Inspirativní záležitosti.
Spojit výlet s kulturou lze návštěvou Chvalské tvrze v Horních Počernicích, kde pro vás připravili několik vánočních výstav a komentovaných prohlídek. Přijďte si prohlédnout, jak vypadaly Vánoce našich prababiček a pradědečků.
Přeji všem našim čtenářům klidné prožití vánočních svátků a do nového roku hodně sil a pevné zdraví.

Alice Braborcová, odpovědná redaktorka

Doporučujeme

Loading...