Najdi akci

 - 

Kalendář akcí

Chvalský zámek

Chvalský zámek
otevřeno denně 9.00–18.00
číst více

VÝSTAVA V GALERII

Helena Zmatlíková dětem – 100 let  
Úspěšná výstava k významnému výročí 100 let od narození Heleny Zmatlíkové, nejznámější české ilustrátorky dětské literatury 20. století. Výstava k významnému jubileu uznávané české ilustrátorky dětských knih, paní Heleny Zmatlíkové, představuje jedinečný průřez uměleckou tvorbou umělkyně a k vidění jsou originální díla od nejranější tvorby a prvních skic a návrhů přes malby, až po nejnovější ilustrace. Výstava k nám láká mimořádně velký počet návštěvníků, malých i velkých, za což jsme moc rádi a naše velké díky patří laskavé a velkorysé zápůjčce pana Ivana Zmatlíka.
Sklepení Chvalského zámku zve k zábavě v herně dětí z Bullerbynu, malí návštěvníci si užijí kreativní čas ve výtvarné dílničce nebo v promítacím sále při sledování animovaného večerníčku Domeček U tří koťátek.
Další zábavnou část výstavy doplnila pátračka Z deníku kocoura Modroočka pro děti již školou povinné, která vystřídala Honzíkovu cestu pro nejmenší.
Pro více informací sledujte naše webové stránky www.chvalskyzamek.cz nebo facebookový a instagramový profil Chvalského zámku. | do 12. 5.

DOPROVODNÝ PROGRAM

do 12. 05. | Pátrací hra Z deníku kocoura Modroočka – po veselém pátrání po stopách Honzíka na jeho první samostatné cestě za prarodiči na vesnici, které jsme podnikli v minulém měsíci, si v březnu užijeme pátračku s kocourem Modroočkem. Jaké to asi je, koukat na svět očima malého kotěte? To se dozvíte v nové hře „Z deníku kocoura Modroočka“ inspirované stejnojmennou knihou Josefa Koláře, které Helena Zmatlíková dala nezaměnitelnou podobu. Hra je tentokrát určena pro děti ve věku 7-13 let, představí příhody kocoura Modroočka a nechá hráče nahlédnout do prapodivného světa dvojnožců z kočičí perspektivy. Délka hry: 45 minut, cena: 50 Kč | další případné informace a aktualizace na www.chvalskyzamek.cz nebo na facebookovém a instagramovém profilu Chvalského zámku.

Hry jsou určeny pro děti od 5 do 8 let v doprovodu rodičů

Pozor! Od 13. 5. zavírá zámek opět na chvíli své brány, a to z důvodu instalace nové výstavy v zámeckém sklepení. Otevřeme opět na začátku června. Nová výstava se krásně prolne s částí dosavadní výstavy a dotvoří tak svět harmonie a laskavých postav Heleny Zmatlíkové spolu s milými, ale rošťáckými postavami Trnkovy Zahrady. Více se dozvíte dále v upoutávce na červen.

AKCE

29. 05. | 19.00 | Módní přehlídka přední české návrhářky Jaroslavy Procházkové a její značky JAROSLAVA. Prezentace se uskuteční na stylizovaném molu nádvoří Chvalského zámku, kde představí svou současnou kolekci jaro/léto 2024. Jaroslava Procházková patří ke stálicím české módní scény a její značka JAROSLAVA se zabývá úpletovou módou specifickou pro náročnou klientelu, která má zájem o nadčasový styl čistoty designu, výraznou kultivovanou barevnost a vysoce kvalitní zpracování. Do svého šatníku tyto modely zařadila i naše první dáma, paní Eva Pavlová, či osobnosti z branže showbusinessu. Přehlídku uvede komorní koncert šansoniérky a herečky Renaty Drössler | více na www.chvalskyzamek.cz/akce, www.jaroslava.cz, www.renatadrossler.com | vstupné: 350 Kč, dostupné v síti GoOut

VÝSTAVA V GALERII

ECHO   Výstava studentských prací kvarty C Gymnázia Na Pražačce. Přijměte pozvánku na výstavu studentských prací kvarty C našeho gymnázia Na Pražačce. Letošní projekt čtvrtého ročníku výtvarného oboru má název ECHO a zahrnuje několikaměsíční přípravu a kreativní práci s tímto nezvyklým názvem. Individuální studentské práce jsou vytvářeny různými technikami a pracují s různorodými materiály v klasických i například digitálních médiích | od 3. 5. do 19. 5. | slavnostní zahájení 2. 5. v 17.00

Výstava dětské výtvarné soutěže Kouzelné dny prázdnin   Obrázky a díla soutěže, kterých se v pěti kategoriích sešlo přes 300, jsou do 12. 5. ke zhlédnutí v prostorách chodby 1. patra Chvalského zámku.

Zámecká víla Ohnivka se těší na další setkání s dětmi a jejich odpověďmi na novou dubnovou otázku. Poradíte si s ní, děti?

CHVALSKÝ ZÁMEK V ČERVNU
Trnkova zahrada II – Originální kybernetoskop. Sklepení Chvalského zámku bývá osazeno hravou částí výstav, ve které se mohou malí návštěvníci vydovádět v interaktivních doprovodných instalacích. Tentokrát bude naše sklepení hostit samostatnou výstavu nové TRNKOVY ZAHRADY II, a chybět nebudou ani hlavní postavy původní Trnkovy knihy, sádrový trpaslík, zlomyslný kocour, dobráčtí sloni, přemoudřelá velryba i zpívající psí smečka. Jenom s pěti malými kluky, kteří jsou hrdiny knihy, se nesetkají. Těmi jsou oni sami, návštěvníci. Výstavu vytvořili potomci Jiřího Trnky, Jan a Matyáš | od 1. 6. 2024 do 20. 1. 2025

09. 06. | 15.00–17.00 | Bál princezen – oblíbený zámecký ples pro malé princezny i prince se spoustou veselého programu | vstupné: rodinné 400 Kč, základní 170 Kč/osoba

Chvalský zámek
Doporučujeme

Loading...