Přítomní: 0 čtenářů 0 mobilní
Po dlouhé dvouleté „covidové“ přestávce se 10. a 11. června v Netlukách u Prahy uskuteční 10. ročník naučné stezky „Věda na polích a ve stájích“ s podtitulem Příběh potravin. Jedná se o popularizační a výchovně vzdělávací dvoudenní program. Páteční program je pro žáky 1. stupně základních škol a sobotní program pro rodiny s dětmi.
Děti společně s rodiči mají možnost projít trasu se šesti stanovišti (Políčka, Malá farma, Příběh kukuřice a Zemědělství žije, Jak děláme vědu, Kůň jako koníček, Chov jelenovitých), kde se setkají s hospodářskými zvířaty, zemědělskými plodinami a zemědělskou mechanizací. Dozví se, jak se vločkuje oves, jak se dojí kráva, jak se stáčí med a spoustu jiných věcí. Určitě bude i co ochutnávat. Takové brouko‑knedlo‑zelo bude jistě vydatná pochoutka. Při projití celé trasy a vyplnění testu děti v cíli čeká odměna. Na místě je zajištěné občerstvení a koutek na hraní pro nejmenší. Celou akce pořádá Výzkumný ústav živočišné výroby, v.v.i. ve spolupráci se společností Selgen, a. s. a Českou zemědělskou univerzitou v Praze. Akce je pro účastníky zdarma. Čeká vás báječný den plný poznání a zábavy se zvířátky, které v Praze běžně nepotkáte.
„Dozví se, jak se vločkuje oves nebo jak se dojí kráva.“
-božka-, foto © www.pribehpotravin.cz
Zadejte Vaši emailovou adresu a zajistěte si tak aktuality z České republiky.
© 2024 Pražský přehled
Publikování či další šíření obsahu www stránek prazskyprehled.cz bez vědomí redakce není slušné a odporuje autorskému zákonu.
Často jsou tu zveřejněny také materiály třetích stran, kde jejich další šíření je možné pouze se souhlasem redakce KAM po Česku. Děkujeme za pochopení.