Najdi akci

 - 

Kalendář akcí

Chvalský zámek

Chvalský zámek
otevřeno denně 9.00–18.00
číst více

VÝSTAVA V GALERII

Helena Zmatlíková dětem – 100 let  
Úspěšná výstava k významnému výročí 100 let od narození Heleny Zmatlíkové, nejznámější české ilustrátorky dětské literatury 20. století. Výstava k významnému jubileu uznávané české ilustrátorky dětských knih, paní Heleny Zmatlíkové, představuje jedinečný průřez uměleckou tvorbou umělkyně a k vidění jsou originální díla od nejranější tvorby a prvních skic a návrhů přes malby, až po nejnovější ilustrace. Výstava k nám láká mimořádně velký počet návštěvníků, malých i velkých, za což jsme moc rádi a naše velké díky patří laskavé a velkorysé zápůjčce pana Ivana Zmatlíka.
Sklepení Chvalského zámku zve k zábavě v herně dětí z Bullerbynu, malí návštěvníci si užijí kreativní čas ve výtvarné dílničce nebo v promítacím sále při sledování animovaného večerníčku Domeček U tří koťátek.
Další zábavnou část výstavy doplnila pátračka Z deníku kocoura Modroočka pro děti již školou povinné, která vystřídala Honzíkovu cestu pro nejmenší.
Pro více informací sledujte naše webové stránky www.chvalskyzamek.cz nebo facebookový a instagramový profil Chvalského zámku. | do 12. 5.

DOPROVODNÝ PROGRAM

do 12. 05. | Pátrací hra Z deníku kocoura Modroočka – po veselém pátrání po stopách Honzíka na jeho první samostatné cestě za prarodiči na vesnici, které jsme podnikli v minulém měsíci, si v březnu užijeme pátračku s kocourem Modroočkem. Jaké to asi je, koukat na svět očima malého kotěte? To se dozvíte v nové hře „Z deníku kocoura Modroočka“ inspirované stejnojmennou knihou Josefa Koláře, které Helena Zmatlíková dala nezaměnitelnou podobu. Hra je tentokrát určena pro děti ve věku 7-13 let, představí příhody kocoura Modroočka a nechá hráče nahlédnout do prapodivného světa dvojnožců z kočičí perspektivy. Délka hry: 45 minut, cena: 50 Kč | další případné informace a aktualizace na www.chvalskyzamek.cz nebo na facebookovém a instagramovém profilu Chvalského zámku.

Hry jsou určeny pro děti od 5 do 8 let v doprovodu rodičů

AKCE

20. – 21. 04. | 10.00–18.00 | Speciální víkend na Chvalském zámku Z pohádky do pohádky. Máte rádi naše detektivní víkendy a pátrací hry? Pak určitě dorazte! Čeká vás trocha bádání a trocha hledání, zámečtí kostýmovaní průvodci a zcela nová pohádková zápletka, jejíž luštění vás určitě pobaví a kterou musíte vyřešit, abyste se dostali z pohádky do pohádky a zase zpět do našeho světa! Pozor! Tento víkend je upravená otevírací doba (10.00–17.00) i vstupné. Vstup bude možný pouze na náš speciální program (nikoliv pouze na výstavu). Více na našich webových stránkách | vstupné na tuto akci: dítě/snížené – 120 Kč, dospělí 150 Kč, rodinné 400 Kč | otevírací doba: 10.00–17.00

VÝSTAVA V GALERII

Vilnius – Praha – Společné setkání na Chvalech. Art School Vilnius Rudamina a Základní umělecká škola Horní Počernice. První společná výstava prací žáků obou uměleckých škol |vernisáž výstavy proběhne 4. 4. v 17.00 s hudebním doprovodem učitelů a žáků ZUŠ HP | od 4. 4. do 28. 4.

Výstava dětské výtvarné soutěže Kouzelné dny prázdnin   Obrázky a díla soutěže, kterých se v pěti kategoriích sešlo přes 300, jsou do 12. 5. ke zhlédnutí v prostorách chodby 1. patra Chvalského zámku.

Zámecká víla Ohnivka se těší na další setkání s dětmi a jejich odpověďmi na novou dubnovou otázku. Poradíte si s ní, děti?

Chvalský zámek
Doporučujeme

Loading...