Najdi akci

 - 

Kalendář akcí

Multimediální výstava o inovacích pro udržitelnou budoucnost

Multimediální výstava o inovacích pro udržitelnou budoucnost

Historické budově Národního muzea bude od 12. října do 31. prosince 2022 k vidění výstava SDGs: Innovations for a Sustainable Future. Udržitelnost jako klíčová výzva pro lidstvo a jedinečná digitální grafika na obrazovkách mobilů a tabletů – to jsou klíčové elementy nové výstavy. Projekt Českých center vznikl ve spolupráci s Technologickou agenturou ČR a Národním muzeem. Konkrétně představuje cíle udržitelného rozvoje a to, jak právě věda a inovace přispívají k jejich naplňování. Výstava pracuje s nejmodernější technologií tzv. augmentované reality.

Základem výstavy je celkem 17 různorodých grafických obrazců, které zastupují jednotlivé cíle udržitelného rozvoje, tedy globální výzvy, jako je klimatická změna, snaha o vymýcení chudoby, gendrová rovnost, ale i vysoce aktuální otázky jako cenově dostupná a čistá energie nebo férová práce. Jednotlivé obrazce, rozmístěné v prostoru výstavy, ožívají ve speciální aplikaci, která je zdarma ke stažení pro mobilní telefony a tablety (www.sdgsfuture.com/app/). Díky ní mohou diváci objevovat jedinečné animace, zvukové efekty, ale i texty, které každé z témat vysvětlují právě z pohledu vědy a inovací. Výstava vznikala již od začátku roku 2021 a kromě odborníků z Českých center a Technologické agentury ČR se na ní podíleli novináři věnující se popularizaci vědy. Grafickou podobu projektu připravilo studio Fuksa Works, které se proslavilo řadou kampaní pro globální značky jako Nike, Facebook nebo Google. Aplikaci pro augmentovanou realitu naprogramovalo studio VR Musashi. Hlavním partnerem výstavy v Praze je Skupina ČEZ.

Vstupné: 250,- Kč základní, 150,- Kč snížená. Vstupenka opravňuje ke vstupu do celého komplexu a kopule.

www.czechcentres.cz

www.sdgsfuture.com

www.facebook.com/Ceskacentra

SDGs Innovations for a Sustainable Future_ 1_foto © Anastasiia Artemyak SDGs Innovations for a Sustainable Future_ 3_foto © Anastasiia Artemyak SDGs Innovations for a Sustainable Future_ 4_foto © Anastasiia Artemyak SDGs Innovations for a Sustainable Future_ foto © Anastasiia Artemyak
Doporučujeme

Loading...