Najdi akci

 - 

Kalendář akcí

Zdeněk Freisleben

Zdeněk Freisleben

KAM za kulturou s…
Zdeňkem Freislebenem,
ředitelem Památníku národního písemnictví / Muzea literatury

Zdeněk Freisleben vystudoval Střední odbornou školu výtvarnou v Praze, obory grafické a výtvarné práce a dějiny umění, dále pak Fakultu sociálních věd na Univerzitě Karlově v Praze, obory dějiny literatury a publicistiky, kulturní a sociální antropologie, filosofie a komunikační média. Je autorem řady výstavních projektů nejen v Památníku národního písemnictví a v galeriích prezentujících výtvarné umění. Zabývá se především knižní kulturou a vztahem vizuálního umění a slova. Publikuje odborné texty zabývajícími se právě touto problematikou. Od roku 2008 je ředitelem Památníku národního písemnictví.

Vážení čtenáři,
dovoluji si Vás pozvat k mimořádné události, kterou je otevření nového Muzea literatury Památníku národního písemnictví v Pelléově ulici 44/22 v Praze 6 – Bubenči. Nová budova Muzea literatury se stává sídlem Památníku národního písemnictví, který se stěhuje ze Strahovského kláštera, kde až doposud sídlil. V novém sídle se nacházejí nejen moderní pracovny a badatelny, ale také prostory pro návštěvníky v podobě expozice.
Na co se mohou návštěvníci těšit? Jde o bohatou a rozmanitou sbírku Muzea literatury doplněnou o umělecká audiovizuální díla. Samotné výstavní prostory tvoří jednotlivé moduly, které se svou linií zabývají otázkami vztahujícími se k literatuře a umění. Jedná se o různá témata a monograficky zaměřené pohledy na tvorbu jednoho autora nebo různých autorů určitého období.
Zvu Vás na prohlídku, která je putováním literaturou a v kontextu jiných muzeí ojedinělá. Na své si určitě přijdou i návštěvníci nejmladší generace, pro které je připravena samostatná prohlídková linie expozicemi.

-red-, foto © Anna Pleslová; Muzeum literatury

Nová budova PNP – Muzea literatury Nová budova PNP – Muzea literatury Expozice Muzea literatury Expozice Muzea literatury
Doporučujeme

Loading...