Najdi akci

 - 

Kalendář akcí

Rozhovor s Karlem Zimou

Rozhovor s Karlem Zimou

Český herec Karel Zima se narodil 13. prosince 1971 v Liberci. V současnosti působí na volné noze, hraje ve filmech, televizních seriálech a také v zahraničních reklamách. Vystudoval Státní konzervatoř v Praze, hostoval v kladenském a mladoboleslavském divadle. Jediné stálé angažmá absolvoval v divadle Drak v Hradci Králové.

Ve své herecké kariéře jdete z jednoho divadla do druhého, odskakujete si na nejrůznější jiné aktivity, vyhovuje Vám být hercem na tzv. volné noze?

Ano vyhovuje. Jsem Střelec, člověk, co má určitě radši pohyb a pestrost. Nedokážu si představit sedět roky v práci každý den se stejnými lidmi ve stejné místnosti a každého, kdo to dokáže, obdivuji...

V dubnu budete účinkovat ve dvou nových premiérách, v Baviči v Divadle bez zábradlí a muzikálu Slaměný klobouk v Divadle Lucie Bílé. Co Vám tak odlišné role daly?

To se ještě uvidí, teprve zkoušíme. Ono záleží na tom, co pak dají divákům. Od toho se do značné míry odvíjí, co dají nám, hercům :) Ale pokud bychom měli mluvit o nějakých očekávání, a ta má samozřejmě každý, doufám, že v obou inscenacích pobavím sebe i diváky, v každé ovšem úplně jinou cestou..

Píšete divadelní a televizní scénáře, pracoval jste pro rozhlas, hrajete ve filmu a televizi, zajímáte se o hudbu a zpěv, sportujete. Je nějaká oblast, kam jste ještě nezamířil?

Pěstování růží a muškaření :)

Co pro Vás znamenalo dětství v Liberci?

To, co pro každého znamená rodiště. Chce se mi říct všechno! Tedy všechno, podstatné, co vás formuje, na co vzpomínáte, ať chcete nebo ne. První lásky, neskutečná základka v Barvířské ul. a spousta někdy vyhraných, jindy prohraných bitev o svůj prostor ve třídě, ve městě, které bylo celou Zeměkoulí, LŠU a děs, že jdu na hodinu klavíru a nic neumím, zlatá a pracovitá maminka a bydlení na poště, užaslé pohledy spolužáků z okna naší třídy, když mě táta hodil do školy svou sanitkou a na posledních pár metrů zapnul majáky, trávení mnoho a mnoho času okolo nádraží, bylo by toho moc.

Máte ještě nějaký nesplněný sen či přání?

Nikdy jsem neměl a nemám žádné sny, pokud jde o ty herecké. A jinak? Je to vlastně lapidární. Přeju si, aby byl mír a všichni moji blízcí byli zdraví.

Děkuji Vám za inspirativní rozhovor a přeji mnoho zajímavých rolí a hodně štěstí v osobním i pracovním životě.

Alice Braborcová

Bavic_Dana_Moravkova_Jan_Reznicek_Karel_Zima_foto_Tereza_Krenova Ctena_zkouska_Bavic Dana_Moravkova_Jan_Reznicek_foto_Tereza_Krenova
Doporučujeme

Loading...