Najdi akci

 - 

Kalendář akcí

Novinky v Divadle Spejbla a Hurvínka

Novinky v Divadle Spejbla a Hurvínka

Kurz loutkového divadla a představení pro děti se sluchovým a zrakovým postižením přináší Divadlo Spejbla a Hurvínka

Dřevění hrdinové z Divadla S+H se netrpělivě připravují na podzimní již 11. ročník Kurzu loutkového divadla pro děti. V dubnu budou moci divadlo navštívit také děti se zrakovým nebo sluchovým postižením, pro něž je připraveno představení „Hurvínkovo přání“. V plném proudu je též zkoušení nové hry „Hurvínek a král Blecha“. A připraveny jsou pro všechny fanoušky zbrusu nové upomínkové předměty, tentokrát v ekologickém duchu?.

Spejbl a Hurvínek již 10 let hrají i pro neslyšící a zrakově postižené diváky

Divadlo Spejbla a Hurvínka letos již podruhé uvede představení pro malé diváky se sluchovým a zrakovým postižením. Představení pro děti se znevýhodněním se uskuteční zejména díky spolupráci a podpoře Výboru dobré vůle – Nadace Olgy Havlové a také společnosti SCS Software. „Před samotným představením se děti seznámí s loutkami na předscéně. Děti se zrakovým postižením si pak rychle spojí zrak s tou správnou loutkou. Také nevidomým dětem se pro lepší zážitek z divadla loutky představí. Na jevišti potom probíhá tlumočení příběhu do znakového jazyka a zároveň jsou k dispozici titulky,“ říká Denisa Kirschnerová, ředitelka Divadla Spejbla a Hurvínka. Nejbližší představení pro neslyšící a zrakově postižené diváky je připraveno na 14. duben od 10 hodin, a to hra „Hurvínkovo přání“.

Přihlášky do Kurzu loutkového divadla již v květnu!

Na podzim roku 2023 se bude konat už 11. ročník Kurzu loutkového divadla. Na tuto velice vyhledávanou akci se však děti budou moci přihlásit již během měsíce května. Děti se zde podrobněji seznámí s loutkovým divadlem, a to především tak, že se stanou samotnými tvůrci. To jim zprostředkuje setkání s různými uměleckými složkami, které jsou součástí procesu vytváření loutkového představení. Pozornost je zaměřena na loutku, coby svébytný, plnohodnotný prostředek komunikace s divákem. Vzhledem k tradici Divadla Spejbla a Hurvínka je v kurzu kladen důraz především na marionetu. Závěrem pak malí divadelníci připraví krátké představení jako ukázku své tvorby pro rodiče.

Král Blecha přiskáče v květnu

Konec divadelní sezóny Divadla S+H přinese malým i velkým divákům zcela novou hru pro děti „Hurvínek a král Blecha“. Premiéra je naplánována na 26. květen 2023 a již nyní jsou zkoušky v plném proudu. Hra je inspirována náměty, které se objevují již v bajkách ezopovské tradice. Blecha se zabydlela v kulturních tradicích celého světa, a tak nakonec doputovala i do Divadla Spejbla
a Hurvínka, kde se stala inspirací pro nový dobrodružný příběh loutkových hrdinů. Autorem hry je Miki Kirschner, dramaturgii má na starosti Janka Ryšánek Schmiedtová, scénář Robin Král a hudbu Jiří Škorpík.

Nový „ECO-friendly merch“ v Divadle Spejbla a Hurvínka

Divadlo S+H se rozhodlo vyslyšet dlouhodobé přáním svých fanoušků a připravilo limitovanou edici reklamních produktů. Tato startovní edice obsahuje tužky, pastelky, propisky, deníčky – pro kluky
i holčičky. A také šňůry na krk… ovšem, s dětskou pojistkou! Prozatím lze tyto produkty zakoupit
v pokladně divadla, avšak v přípravě je již i samostatný e-shop.

www.spejbl-hurvinek.cz

DSH_Eco friendly merch DSH_loutky pro hrani DSH_Predstaveni_pro_neslysici
Doporučujeme

Loading...