Najdi akci

 - 

Kalendář akcí

Ladislav Hampl

Ladislav Hampl

Herec, jemuž jeho role uvěříte
Ladislav Hampl, absolvent pražské DAMU se narodil v Liberci 14. července 1981. Vystřídal řadu angažmá a dnes je na volné noze. Můžete ho vidět na prknech divadel Kalich, Viola, Palace, Verze, F. X. Šaldy Liberec nebo na scéně Letních shakespearovských slavností.

Ladislav Hampl stále častěji dostává role starších pánů, které dokonale vystihne, jako například všehoschopného ředitele obchodního domu v seriálu Zlatá labuť. Na druhé straně ve filmu Úsvit skvěle ztvárnil majitele prvorepublikového impéria Baťu.

Jaký je to pocit vystupovat – vracet se domů, do libereckého divadla F. X. Šaldy?
V divadle FX Šaldy jsem začínal jako malý desetiletý kluk, a tak se vracím při každém představení Burian Tomáše Dianišky velmi rád. Je to skvělé mít představení ve svém rodném městě.“
S číslem 13 hrajete za fotbalový tým Real TOP Praha, který na dobročinné účely vybral úctyhodných 36 milionů korun. Co Vás přivedlo do týmu?
Do týmu Real Top Praha mě přivedla vášeň ke kopané. Každou neděli jsme se scházeli na Velké Ohradě s partou od divadla zahrát si fotbálek, to jsem byl ještě na škole a Saša Smita, Ivan Trojan, Michal Dlouhý, David Novotný a David Suchařípa dali hlavy dohromady a vznikl Real Top Praha. Je skvělé skloubit svého koníčka s dobrým skutkem. Jsem na nás hrdý!

Spousta rolí na divadle i v seriálech, potom covid, žádná práce v oboru. Návrat, nová práce, nové výzvy, popularita. Co čekáte od budoucnosti profesně i osobně?
Hlavně očekávám, že budu nadále poctivý a budu dělat své řemeslo zodpovědně. Zbytek se dostaví, tomu věřím.

Nově Vás mohou diváci vidět ve hře izraelského autora Gur Korena Neperte se, prosím vás! Jak se Vám líbí vaše role a jak vnímáte autorův židovský humor ve světle posledních událostí v Izraeli?
Události posledních dnů jsou šílené a ani ve snu si nedokážeme představit, co ti lidé zažívají. Humor komedie Gura Korena je velice lidský a je mi blízký. Role semafůrka Bena je velice zábavná a hraju jí rád.

Volného času moc nemám. Ale když už se nějaký ten čas objeví, rád jezdím odpočívat do Liberce, kde jsem doma a mám tam rodinu a přátele. Jsem milovník sportu a dobrého plzeňského piva.“

Prošel angažmá v Divadle Na zábradlí, Divadle Ungelt, Činoherním studiu v Ústí nad Labem, Divadle na Vinohradech, Městských divadlech pražských, Dejvickém divadle, A studiu Rubín, Divadle U Hasičů a dalších.

Děkuji za rozhovor a přeji Vám splnění alespoň jednoho z dosud nesplněných tajných přání.

Luděk Sládek, foto © archiv Divadla Palace, Lucie Vítková

Neperte se, prosím vás! Fotbalový tým Real TOP Praha Neperte se, prosím vás! Neperte se, prosím vás! Neperte se, prosím vás! Neperte se, prosím vás!
Doporučujeme

Loading...