Najdi akci

 - 

Kalendář akcí

Týden turistických informačních center

Týden turistických informačních center

Týden turistických informačních center nabídne bohatý program a zábavu pro všechny

V termínu od 24. do 30. října 2024 proběhne již V. ročník Týdne turistických informačních center. Cílem akce je zdůraznit význam fungování infocenter i v dnešní digitální době a představit široké veřejnosti rozmanitou práci jejich zaměstnanců.

Akce začíná na Světový den pro rozvoj informací vyhlášený OSN, který zdůrazňuje důležitost přístupu k informacím v moderním světě.
Do letošního týdne TIC se zapojí více než 200 certifikovaných infocenter, která připravila širokou nabídku aktivit. Pro návštěvníky budou připraveny zábavné kvízy, kostýmované prohlídky, tvořivé dílny pro děti nebo ochutnávky regionálních produktů. Některá centra nabídnou návštěvníkům možnost nahlédnout do běžně nepřístupných míst či si na vlastní kůži vyzkoušet práci informačního pracovníka.
Například ve Vimperku zpřístupní zvonici zdarma a nabídnou ochutnávky regionálních produktů. Komentované prohlídky pro děti s názvem „Na den štrajchpudlíkem“ připravují ve Frýdku­‑Místku. V Bartošovicích na Novojičínsku uspořádají podzimní pooderské rybářské slavnosti. Maxíkovo dětské infocentrum s tvůrčími dílnami pro děti otevřou ve Kdyni. Plzeňská infocentra chystají pro veřejnost prohlídky radnice a Loosových interiérů.
Speciálním lákadlem pro sběratele jsou výroční turistické známky a vizitky, které byly vytvořeny k příležitosti 30 let výročí Asociace turistických informačních center ČR. Z každého kraje vznikla jedna unikátní známka, kterou lze získat na vybraných TIC. A nejen to – na fanoušky sběratelských suvenýrů čeká také malovaná komiksová pohlednice z edice Pidifrk, která s nadhledem zachycuje život v infocentrech.

Program zapojených TIC
https://aticcr.cz

atic_30let atic02 atic03
Doporučujeme

Loading...