Najdi akci

 - 

Kalendář akcí

Pražský přehled kulturních pořadů 08/2017

Milí čtenáři,

nedávno jsem narazila v denním tisku na zajímavý článek o svobodné vůli člověka. Autor přemítal o tom, zdali máme život ve svých rukou či ho máme určený dopředu. Názory se různí, optimisté se přou se skeptiky a pesimisty, filosofové vymýšlejí neustále nové teorie. Možná by na vše stačila lidová moudrost: „Jak si usteleš, tak si lehneš“. Samozřejmě to ale tak jednoduché není.

Kulturní jistoty však zůstávají a výstava malíře a sochaře Jaroslava Róny je jednou z nich. Expozice rekapituluje posledních 20 let jeho tvorby a je navýsost zdařilá. V Domě U Kamenného zvonu potrvá až do 29. října.

Další konstantou kulturního dění je již 22. ročník Mezinárodního varhanního festivalu. V úvodním koncertu vystoupí americký varhaník James Kibbie. Novinkou je videoprojekce v rámci programu a můžete se těšit na umělce z Dánska, Finska i Francie. Podrobné informace najdete v rubrice Koncerty.

Na závěr bych se s vámi ráda podělila o upřímnou radost z otevření a zpřístupnění Werichovy vily na pražské Kampě. Úctyhodná trpělivost a nezdolnost paní Medy Mládkové a jejích spolupracovníků se vyplatila. Budiž jí za to velké díky.

Užívejte si léta, jak nejlépe umíte.

Alice Braborcová, odpovědná redaktorka

Doporučujeme

Loading...