Najdi akci

 - 

Kalendář akcí

Pražský přehled kulturních pořadů 02/2018

Milí čtenáři, hrátky paní Zimy zatím nekončí a dny se prodlužují pomalu. Čerpat síly v tomto náročném období se dá různým způsobem. Někdo zaleze pod peřinu a vystrčí nos až na jaře, další se láduje multivitaminovými přípravky, doufaje, že tím chřipku a jiné nemoci zažene, jiní se však vydávají do přírody nebo za kulturou. Myslím, že poslední možnosti jsou ty nejúčinnější.

Mojí první kulturní pozvánkou je návštěva nové expozice v Obecním domě, která nabídne více jak 120 obrazů známého a oblíbeného českého malíře Kamila Lhotáka. Jeho žluté balony v ohradě si nenechejte ujít. Výstava začíná 7. února.

Pražský hrad pojal oslavy 100. výročí vzniku naší republiky důstojně. Již od ledna probíhá v prostorách Císařské konírny výstavní projekt Založeno 1918. V jeho rámci bude možno zhlédnout historické památky z počátků českého národa a poučit se o základech české státnosti. Jak pravil klasik: „Historie je učitelkou života“.

Folklórní slavnosti jsou u nás spojovány spíše s venkovem, ale i v Praze lze navštívit masopustní veselice, které proběhnou např. na Žižkově, Malé Straně, Letné, v Břevnově či Hostivaři. Neváhejte a přidejte se.

Přeji vám radostnou mysl a pevné zdraví.

Alice Braborcová

Doporučujeme

Loading...