Najdi akci

 - 

Kalendář akcí

Pražský přehled kulturních pořadů 1/2019

Milí čtenáři,
rok se sešel s rokem a máme tu rok 2019. Co tedy popřát kultuře v této zemi? Řečeno slovy klasika, co třeba, aby překonávala sociální nerovnosti, aby nás osvobozovala nejen od chudoby duševní a zbavila netrpělivosti?

Časy, kdy se mohla spoléhat na veřejnou podporu, jsou v nenávratnu. Stále více provozovatelů působí coby soukromí podnikatelé s omezeným, nebo spíše nulovým přístupem k veřejným prostředkům. V posledních třiceti letech došlo ke změně jejího vnímání, přeměně a změnilo se i publikum. Proto kultuře a potažmo tak i Pražskému přehledu mohu jen popřát více osvícených pohledů, sponzorů a filantropie, bez ohledu na čas i peníze.
V lednovém vydání jsme pro vás připravili pozvánky divadelní, galerijní a muzejní, tedy řadu tradičních tipů, jak prožít volný čas. Je to ale právě volný čas, na který se chceme v letošním roce zaměřit především. Postupně vám budeme předkládat nabídku volnočasových aktivit, které vás zavedou na místa nečekaná, a nejen v Praze. Bude se jednat o aktivity vzdělávací, poznávací, smyslové i zcela zábavné. Jak se nám to podaří, posoudíte sami.

Čtenářům Pražského přehledu přeji v roce nastávajícím jen vše dobré a již tradičně také splnění alespoň jednoho z dosud nesplněných tajných přání.

Luděk Sládek, šéfredaktor

Doporučujeme

Loading...