Najdi akci

 - 

Kalendář akcí

Pražský přehled kulturních pořadů 06/2019

Milí čtenáři,
dovolte mi úvodem, zcela mimořádně, krátké zamyšlení nad politikou v kultuře. Když už se najde fundovaný člověk, který dokáže jakoukoliv kulturní instituci kvalitně vést a rozvíjet, ať soukromou či státní, je téměř okamžitě podezřelý. Lidé se začnou ptát, proč to dělá? Myslím, že za tím vším je jen obyčejná lidská závist, která jde ruku v ruce s nenávistí. Je to ke škodě nejen Národní galerii, ale nás všech. Přitom, čteme-li však mezi řádky účelových zpráv, nabízí se parafráze na otázku cui bono, komu to ve skutečnosti prospívá? Proto vám raději doporučím několik akcí, které dokáží povznést a případně spravit tzv. „blbou náladu“.
Hned zkraje června můžete zhlédnout na Letní scéně Vyšehrad, nebo nově i na Tvrzi Divice, již legendární příběh z chmelové brigády převedený na divadelní prkna. Kdo z nás by si nechtěl zopakovat scény a nestárnoucí melodie z filmu Starci na chmelu. Představení je uváděno v rámci Metropolitního léta hereckých osobností.
Přímo balzámem na duši může být koncert v inspirativním prostředí Šternberského paláce na Hradčanském náměstí, kde v galerijní kavárně proběhne další z večerů staré hudby v provedení špičkových umělců. Tentokrát uslyšíte skladby francouzského a německého baroka. Podrobný program najdete v rubrice Koncerty.
Nakonec se zkuste zastavit v Galerii Smečky na výstavě grafika Michala Cihláře. Představuje své koláže, cestovní deníčky i práce nikdy nevystavené. Příjemně strávený čas.
Přeji krásné těšení se na léto a pěkné zážitky.

Alice Braborcová, odpovědná redaktorka

Doporučujeme

Loading...