Najdi akci

 - 

Kalendář akcí

Pražský přehled kulturních pořadů 11/2020

Milí čtenáři,
příprava listopadového vydání Pražského přehledu připomínala tak trochu věštění z křišťálové koule a jízdu na horské dráze. Nakonec jsme se rozhodli časopis vydat, o prosincovém čísle zatím není rozhodnuto. Všichni víme, jaká je situace v kultuře, a přesto se programy divadel, koncertů i výstavy stále plánují. V tomto vydání najdete akce kulturních institucí, které nám informace poskytly a doufají, že se alespoň část jejich programu uskuteční. Všichni v to chceme věřit.
Mohu vám některé z nich doporučit, ale tentokrát opravdu s dodatkem, že „změna programu vyhrazena“.

Divadlo pod Palmovkou se chystá v polovině listopadu uvést premiéru klasické hry A. P. Čechova Višňový sad v režii Martina Čičváka s Gabrielou Míčovou v hlavní roli. Myslím, že téma je pro tuto dobu celkem příznačné. Budeme doufat, že se představení uskuteční.
Ke konci měsíce by měl začít již 29. ročník Svátků hudby Václava Hudečka a jeho hostů. Náš houslový virtuóz již mnoho let podporuje mladé talenty a studenty a dává jim příležitost k vystoupení na svém hudebním svátku. Přejme události úspěch a hlavně posluchače v hledišti.
Pokud se otevřou galerie, tak bych vás ráda pozvala do Leica Gallery Prague, která představí českého fotografa Miloně Novotného. Retrospektivní výstava k nedožitým 90. narozeninám ukáže dílo klasika české humanistické fotografie a expozice určitě stojí za zhlédnutí.
Všem našim čtenářům přeji hodně duševních a fyzických sil a děkuji za přízeň.

Alice Braborcová, odpovědná redaktorka
 

Doporučujeme

Loading...