Najdi akci

 - 

Kalendář akcí

Pražský přehled kulturních pořadů 2/2021

Milí čtenáři,
nelehká a nepříjemná situace v kulturní oblasti stále bohužel pokračuje. I přes tuto nepřízeň se stále snažíme pro vás vydávat prozatím alespoň torzo našeho měsíčníku v elektronické podobě. Kultura se přesunula, doufáme, že dočasně, na internet, kde můžete sledovat divadlo, koncerty, výstavy i další akce. I v našem únorovém vydání najdete, kromě tradiční redakční části a kalendária, několik kulturních institucí, které takové programy pořádají a můžete je alespoň takto na dálku vidět a zažít. Do budoucna se máme na co těšit a to je hlavní. Neztrácejme naději.
Mohu vám například doporučit první ročník Festivalu umění a kreativity ve vzdělávání, který nabízí rodičům, učitelům, dětem a veřejnosti řadu workshopů, debat nebo rodinných dílen. Záslužnou online akci pořádá Centrum současného umění DOX, program najdete v rubrice Galerie, výstavy.
Dobrou zprávou je, že se Národnímu muzeu a Národní galerii Praha podařilo prodloužit trvání exponovaných výstav Sluneční králové a Rembrandt: Portrét člověka. První výstava je prodloužena až do 6. června, druhá zatím do 21. března tohoto roku. Je zde tedy naděje, že je diváci budou moci ještě zhlédnout.
Ráda bych vám také oznámila, že chystáme úplně novou podobu webových stránek Pražského přehledu, na kterých by čtenáři našeho měsíčníku a další zájemci o kulturní dění měli najít široké spektrum nabídky akcí, programů a jiných pozvánek. Podrobný kalendář, přehlednou navigaci po jednotlivých rubrikách, tipy na vybrané akce.
Přeji všem našim čtenářům optimismus, zdraví a pevné nervy.
Alice Braborcová, odpovědná redaktorka

Doporučujeme

Loading...