Najdi akci

 - 

Kalendář akcí

Pražský přehled kulturních pořadů 07/2021

Vážení a milí čtenáři,
Pražský přehled v novém je tu podruhé a my věříme, že vás zaujme nejen větším formátem, ale také grafickým zpracováním či rozšířeným obsahem. Stále nepříznivá situace pro tištěnou verzi je, jak věříme, dobou pouze přechodnou. Věřte, že i my čekáme na okamžik, kdy vyjede z tiskárny magazín, který bude vonět pražskou kulturou, papírem, tiskovými barvami a bude se v něm moci listovat postaru.
Dobrou zprávou je, že kultura vstává z popela jako bájný Fénix. Můžeme opět zajít do divadla, na koncert či výstavu. Omezení tu stále jsou, stejně jako přetrvávající obavy. Touha po živém umění je věčná a svou cestu k divákům si dříve či později opět najde. Nabídka se postupně rozšiřuje a my se opět snažíme přinášet informace o akcích a programech. Po dlouhé době vám ráda některé z nich doporučím. Poprvé v historii se výstava české novinářské fotografie Czech Press Photo koná v nově opravené budově Národního muzea. Můžete na ní zhlédnout nejlepší snímky našich fotografů společně s výstavou zahraničních porotců. Expozice bude k vidění až do 31. října.
Divadla připravila bohatý program na letních scénách. Například Divadlo na Jezerce bude účinkovat v historickém areálu Chodovské tvrze na Jižním Městě nebo na zámku v Dobřichovicích. Uvede tu divácky oblíbené kusy Charleyova teta, Pánský klub nebo Poslední aristokratka. Je se na co těšit. Zajímavou akcí je festival pouličního divadla Za dveřmi, který přenese divadelní umění do ulic metropole. Performance, koncerty a představení uvidíte na Výstavišti v Holešovicích i v centru města. Více se dozvíte v rubrice Divadla.
Své prostory otevřely také galerie a výstavní síně, ve kterých můžete s mírným zpožděním vidět dlouho očekávané výstavy. V Galerii Ambit na Jungmannově náměstí jsou do 11. července k vidění vítězné a vybrané snímky 25. jubilejního ročníku Praha fotografická. Ale léto je také o cestování, turistice nebo trampingu. Fotografický dokument tohoto českého a slovenského fenoménu využití volného času nabízí výstava v Leica Gallery Prague ve Školské ulici. Fotograf Libor Fojtík zná dobře tuto komunitu, proto také velmi autenticky zaznamenal mnohá specifika tohoto pro nás tak typického životního stylu. Obě výstavy vřele doporučuji vaší pozornosti.
Hudební fanoušci budou moci navštívit oblíbené Letní slavnosti staré hudby, které proběhnou od 20. července do 7. srpna a přinesou barokní, renesanční i středověkou hudbu v podání kvalitních souborů. Jste srdečně zváni.
Upřímně vám přeji krásné kulturní zážitky a příjemné letní dny.

Alice Braborcová, odpovědná redaktorka

Doporučujeme

Loading...