Najdi akci

 - 

Kalendář akcí

Pražský přehled kulturních pořadů 3/2023

Milí čtenáři,
je dobré myslet na budoucnost, ale žít by se mělo spíše přítomností v duchu Carpe diem a využívat vše, co máme v současnosti k dispozici. Jak pravil kdysi klasik Woody Allen:  „Pokud chcete rozesmát Boha, řekněte mu o svých plánech.“  
Nikdy nevíme, kdy o to vše můžeme přijít. Tak prosím, choďte do divadel, navštěvujte galerie, výstavy, koncerty. Bez kultury by byl život neveselý. V průběhu měsíce března na vás čekají zajímavé kulturní akce, vybírat bude z čeho a i když se dá přebrat vždycky, nabídka je převážně velmi kvalitní.
Ve Šternberském paláci na Hradčanském náměstí se bude den po inauguraci nového prezidenta konat komorní koncert s přednesem, jehož tématem budou kavalírské cesty mladých šlechticů v 18. století. Nenechte si ujít.
V kinech na vás čeká několik nových dokumentů, mezi jinými Velké nic od tvůrců Víta Klusáka a Mariky Pecháčkové, který mapuje naši společnost během covidové pandemie. Dalším je snímek More Miko, jenž ukazuje sisyfovské úsilí člověka, který bojuje za ty slabší v naší společnosti.
Ve Ville Pellé začala výstava, která veřejnosti představí malíře a ilustrátora Ondřeje Sekoru, jehož máme všichni v paměti zapsaného hlavně jako autora Ferdy Mravence. V expozici budou uvedena i vcelku neznámá díla tohoto umělce. Vypravte se s celou rodinou.
V Císařské konírně Pražského hradu pokračuje výstava gobelínů z Moravské gobelínové manufaktury, které byly utkány podle výtvarných předloh známých umělců, jako Josefa Čapka, Mikuláše Medka, Karla Malicha nebo Jiřího Sopka. Stojí určitě za návštěvu.
A pokud byste se chtěli ztratit na chvíli v prostoru a čase, navštivte Planetárium ve Stromovce, kde se v nové atrakci můžete proletět vesmírem a nahlédnout do jeho hlubin. Občas neškodí se ocitnout mimo náš malý a omezený svět.
Přeji příjemné předjarní dny a slunce nad hlavou i v duši.

Alice Braborcová, odpovědná redaktorka

Doporučujeme

Loading...